AK Parti Mersin Milletvekili Av. Zeynep Gül Yılmaz, “CHP’nin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlığından istifa eden Av. Mustafa Kemal Çiçek’in açıklamalarına atıfta bulunarak, ”Meslektaşımın anlattıkları bir anlamda malumun ilanı, CHP demokrasiden bahsediyor fakat, parti içi ne kadar anti demokratik uygulamalar olduğunu, parti içi demokrasinin olmadığını meslektaşımın beyanlarından da anlıyoruz” dedi.
Yılmaz, katıldığı bir TV programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, CHP ‘de son yaşanan istifaları değerlendirirken, aynı programda bulunan CHP’nin ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Avukatlığından istifa eden Av. Mustafa Kemal Çiçek’in açıklamalarına atıfta bulunarak, ”Meslektaşımın anlattıkları bir anlamda malumun ilanı, CHP demokrasiden bahsediyor fakat, parti içi ne kadar anti demokratik uygulamalar olduğunu, Parti içi demokrasinin olmadığını meslektaşımın beyanlarından da anlıyoruz. CHP’nin Muharrem İnce’yi hiç bir zaman istemediğini, ekibini tasfiye etmek istediklerini, tüm kamuoyu bir kez daha gördü. CHP’nin yapısına baktığımızda, şu an gelinen noktada Atatürk’ün Partisi’nden tamamen uzaklaşmış durumda. Atatürk’ün partisi olduğunu iddia eden bir parti, bu gün Atatürk diyemeyen İstanbul İl Başkanını muhafaza ediyor. CHP, HDP’nin içine HDP, CHP’nin içine girmiş, sinmiş durumda. Kimin nerede durduğunu net olarak çizmek mümkün değil. HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Meclis Genel Kurulu’nda hepimizin önünde bağırarak söyledi. İYİ Parti’ye ”Siz ve ittifak ortağınız CHP bizlerin oyu ile buradasınız” diye. Yine Sezai Temelli’nin de belediyelerde CHP’yi desteklediklerine ilişkin söylemlerini biliyoruz. Benim de memleketim ve seçim bölgem olan Mersin dahil, Adana, İstanbul gibi bir çok Büyükşehir’de aday göstermeyerek CHP’nin adayının kazanmasını sağladılar” diyerek ekledi. ”Bu gizli ittifak neticesinde HDP, CHP’li Belediyeler içerisinde muazzam bir yerleşme içinde. Bu ülkemiz için de, CHP için de büyük tehlike. Tüm bunlardan görülen o ki CHP kendi misyonundan, çıkış noktasından tamamen uzaklaşmış durumda” dedi.
Yılmaz, “Atatürk’ün partisi olduğunu iddia eden CHP, bu gün sözde Ermeni soykırımı iddiasına sessiz kalamaz, kabul etmez, bunu kabul eden ittifak ortakları HDP’ye sessiz kalamazdı. HDP’den önce kendi İl Başkanları Canan Kaftancıoğlu, bu iddiayı kaç yıl önce söyledi. Bazı milletvekilleri de benzer açıklamalarda bulundu. CHP bunlardan hiç birine bir şey yapmadığı gibi HDP’ye de sessiz kaldı. Milli meselelerde tek vücut olunması gereken yer ve zamanlarda, bundan imtina eden CHP ve ittifak ortaklarının Recep Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl olursa olsun, o sonuca giden her yol mübah, anlayışında birleşmiş durumdalar. Onlar için Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğunda sabit kalsın, ekibi yerini korusun, düzenleri bozulmasın yeter. Muharrem İnce, Milli konularda duruşu olan, çizgisi daha net olan bir siyasetçi olduğu için onu tasfiye ettiler” ifadelerini kullandı.
AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz, MHP’nin Cumhuriyetin 100. yılında 100 madde olarak yaptığı ve kamuoyu ile paylaştığı Sivil Anayasa çalışmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bir Sivil Anayasa’nın mutlaka olması gerektiğini, defalarca ifade ettiğini ve Anayasa yazım çalışmalarının da sürdüğünü, bayram sonu çalışmaların tamamlanacağını ve uygun olan zamanda çalışmayı kamuoyu ile paylaşacaklarını da ifade etti.
Muhalefeti eleştiren Yılmaz, ne olduğunu kendilerinin de bildiklerini düşünmediği, güçlendirilmiş bir parlamenter sistemi dillerine doladıklarını, ama ortaya hiçbir şey koyamadıklarını ifade etti. Ortaya attıkları bu sistemin altının boş olduğunu söyledi. Mecliste 2013 yılında kurulan “Anayasa Uzlaşma Komisyonu”nda ilk 60 maddede uzlaşma sağlandığını, fakat muhalefetin devamını getirmediğinin altını çizen Yılmaz, yakın zamanda da CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi’ nin de aralarında olduğu bir ittifakla gizli bir Anayasa çalışmasının yapıldığını, İyi Parti’ den ayrılan Ümit Özdağ’ ın da ifade ettiğini, bunu muhalefet her ne kadar yalanlamaya çalışsa da kamuoyunu ikna edemediklerini dile getirdi.
Yılmaz son olarak, milletin ihtiyaçlarına cevap verecek Sivil Anayasa’yı elbette muhalefet ile uzlaşma içerisinde yapmayı tercih edeceklerini, ancak muhalefetin bu ciddiyette ve samimiyette olduğunu düşünmediklerini, bunu, Devlet Bahçeli’nin ‘Yeni Anayasa’ taslağı hazırladıklarını açıkladığında, gösterdikleri gayri ciddi tutumdan anlaşıldığını, muhalefeti bu konuda ciddiyete davet ettiklerini ifade etti.