Kızılay Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse, “Türkiye Afet Müdahale Planına (TAMP) göre AFAD koordinasyonunda 26 çözüm ortağından birisi olarak Mersin Valiliğimiz başkanlığında kriz yönetimi toplantılarına katılarak üzerimize düşen görevleri en hızlı şekilde yerine getirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.
Kızılay Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse, Mersin’deki 13 ilçenin Kızılay başkanlarıyla koordinasyon toplantısını Aydıncık’ta yaptı. Yangın afetinin başından itibaren yapılan işler ve bundan sonra yapılacakların görüşüldüğü koordinasyon toplantısında konuşan Muharrem Köse, “Türkiye Afet Müdahale Planına (TAMP) göre AFAD koordinasyonunda 26 çözüm ortağından birisi olarak Valiliğimiz başkanlığında kriz yönetimi toplantılarına katılarak üzerimize düşen görevleri en hızlı şekilde yerine getirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.
28 Temmuz’da, Aydıncık ve Silifke ilçelerinde çıkan yangına ilk günden itibaren hem gündüz vardiyası hem de gece vardiyası şeklinde 24 saat üzerinden gönüllü desteğini sürdürdüklerini belirten Kızılay Mersin Şube Başkanı Köse, “Bu vardiyalarla afet noktalarında ihtiyaç duyulan beslenme hizmetini yerine getiren Kızılay Afet Bölge Müdürlüğümüz personeline, tüm ilçe başkanlarımıza ve toplamda 300 kişilik gönüllü grubumuza teşekkür ederim. Silifke Şubemizin kumanya üretimi yaptığı aşevi, Yeşilovacık ikram aracımız toplanma alanı ve Aydıncık Sahil Parktaki ikram aracımız toplanma alanı gönüllülerimizin yoğun olarak hizmet verdiği noktalar oldu. Kızılay Genel Merkez yöneticilerimiz Murat Ellialtı ve Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz afet bölgesine gelerek, birlikte sahada geçmiş olsun ziyaretleri yaptık. Yangından en fazla zarar gören mahallelere yapılan bu ziyaretlerde, yapabileceğimiz yardımları not aldık. Hediye ve ikramlarımızı sunduk” diye konuştu.
Muharrem Köse, “Yaraların sarılma sürecine girdiğimiz bu dönemde, hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarını, Kızılay olarak yapacağımız yardım içeriğini ve usulünü doğru tespit etmemiz için yürüttüğümüz çalışmalar devam etmektedir. Bu vesileyle bağışta bulunacak vatandaşlarımızın bizimle irtibata geçmesini rica ediyorum. Kızılay olarak yangından zarar gören tüm vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermeye çalıştık ve bundan sonrada yapılacak işleri planladık. Bu çerçevede, yapılacak bağışların en etkili şekilde yerlerine ulaştırılmasında ihtiyaçlı bölgenin Kızılay yönetici ve görevlilerinin koordinasyonunu kurduk. Kızılay Kadın Komisyonumuzun afet bölgesinde ‘Kızılay Anneleri’ grubu ile ikramlık ve hediyeleri ile geçmiş olsun ziyaretlerini planladık” dedi.
Genç Kızılay gönüllülerinin de ziyaret ve aktiviteler düzenleyip afet bölgesinde insanların ve çevrenin yeniden toparlanması sürecinde farkındalık oluşturacağı belirten Köse, “Yine Genç Kızılay’ımız oluşturduğu ekiplerle Manavgat bölgesindeki yardım çalışmalarına katılmak üzere 8 Ağustos’ta yola çıkacaktır. İlk günden itibaren devletimizin tüm imkânlarıyla Sayın Valimiz Ali İhsan Su koordinasyonunda, yürüttüğü cansiperane mücadeleye, Mersin Kızılay ailesi olarak bizlerde gönüllü desteğimizle bir nebze olsun katkıda bulunmaya çalıştık. Ayrıca söndürme süreci boyunca devlet büyüklerimizin sürekli alanda ve destekleyici müdahaleleri, görevlerini fedakarca yapan tüm görevlilerde ve biz Kızılay gönüllülerinde motivasyon artışı açısından çok değerli oldu” şeklinde konuştu.
Kızılay Mersin Şube Başkanı Muharrem Köse, “Bir başka değerli gördüğümüz husus ise, mahalle ziyaretlerimizde afetten zarar gören vatandaşlarımızın metaneti, çalışmalarımızı sabırla desteklemeleri ve yardım için kendilerini ziyarete gelenlere göstermiş oldukları kadirşinas ev sahipliği oldu. Böyle zor bir döneminde bile o güzel yüreğini ortaya koyan bu aziz milletimize ne kadar hizmet etsek azdır. Bu duygularla memleketimize milletimize bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Allah devletimize milletimize zeval vermesin” dedi.