Akdeniz İlçesine bağlı Homurlu Mahallesi’nden geçen sulama kanalına kaynağı belirsiz kimyasal atıklarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “DSİ’nin kanalları üzerinde benim yetkim yok. Burada bir kısım DSİ’nin bir kısmı da Büyükşehir’i ilgilendiren kanallar. Eğer sorun DSİ ise ben ararım, temizlik yapsın diye ricada bulunurum. Eğer büyükşehir ise MESKİ’ye ricacı olalım. Bu konuda da sizin kadar hassasım. Birçok firmaya da bununla ilgili yüklü cezalar kestirdim. Cezayı kesecek, işlem yapacak olan da Akdeniz veya Büyükşehir Belediyesi değil. Bunlar ruhsat almamış bizden. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’dür. Hemen kimi diyorsanız beraber gidelim, cezalarını kestirelim” dedi.
Akdeniz Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı’nın 2. Birleşimi Başkan Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediye müdürlükleri arasında 13 milyon 503 bin 879 TL ödenek aktarımı oy birliği ile kabul edildi.
“RUHSATI BİZ DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR VERDİ”
Akdeniz İlçesine bağlı Homurlu Mahallesi’nden geçen sulama kanalına kaynağı belirsiz kimyasal atıklarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Gültak, “AVES ile ilgili bir evrak verdim. Burada bir imzadan bahsediyoruz. Bu adamların başvuru tarihi. Bu AYKOME kararına istinaden encümenden geçirdik. Bu olmasaydı geçirmezdim. Bu karardan sonra geçirdik. Büyükşehir bir kazı ruhsatı vermiştir. Adamlar gitmişler, paralarını almışız adamlar işe başlamış. AYKOME kararı iptal etmiş. Böyle bir yetkisi de yok. İş adamına “Sana kazı ruhsatı verdim sonra da iptal ettim” diyemez. Konu şuanda mahkemede. İlk kararı vermemize sebep olan AYKOME’dir. Hesabını soracağınız kişi ne benim, ne Akdeniz Belediyesi, ne Cumhur İttifakı. Bu karar olmasaydı encümenden adamlara ne diye para alacağız? Burada Büyükşehir yetki vermiş. Şartlar da burada mevcut. Bu konuyu sürekli getirmeyin, kararı inceleyin. DSİ’nin kanalları üzerinde benim yetkim yok. Burada bir kısım DSİ’nin bir kısmı da Büyükşehir’i ilgilendiren kanallar. Eğer sorun DSİ ise ben ararım, temizlik yapsın diye ricada bulunurum. Eğer büyükşehir ise MESKİ’ye ricacı olalım. Bu konuda da sizin kadar hassasım. Birçok firmaya da bununla ilgili yüklü cezalar kestirdim. Cezayı kesecek, işlem yapacak olan da Akdeniz veya Büyükşehir Belediyesi değil. Bunlar ruhsat almamış bizden. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’dür. Hemen kimi diyorsanız beraber gidelim, cezalarını kestirelim. Ama ben bizzat orada 10 kilometre gezdim. Kişilerin kendi lağım borularını oraya akıttığını da gördüm. O zaman bunu kim çözecek? Demek ki altyapısı yok o yüzden oraya akıtıyor. O zaman altyapı yapılacak. Bunları da tespit edelim. Fabrikaları kapatsak o konu, pislik bitmeyecek. Kaçak bir yerleşim var bu da etkiliyor. Ama neresi diyorsanız hemen arayalım. Binlerce TL’lik cezalar kesildiğini biliyoruz” dedi.